Hos Thy Metal kan vi tilbyde dig et stort udvalg af cortenstål højbede, så du kan få anlagt den perfekte have. Cortenstål er en korrosionstræg type af stål, som er meget hårdfør over for vind og vejr.

Det ydre stål får en meget smuk og markant rødbrun rustfarve, som beskytter det indre lag. Tag et kig på vores produkter nedenfor og læs mere om cortenstål højbede længere nede på siden.

Cortenstål højbede giver dig mange muligheder

Her på siden finder du et bredt udvalg af cortenstål højbede og tilbehør hertil, der kan hjælpe dig med at etablere højbed i lige den højde, du ønsker. Ordet højbed er nemlig et vidt begreb, da et højbed ikke nødvendigvis behøver at være højt. Man betegner det som et højbed, så snart bedet er hævet over normalt niveau.

Uanset hvor højt bedet er, er det dog altid naturligt at have en ramme omkring sin muld, da man hermed undgår, at jorden med tiden vil flyde ud. Denne ramme kan passende være af cortenstål, da et cortenstål højbed har mange fordele, hvad enten du ønsker at plante blomster, træer eller frugt og grøntsager. Benytter du dit højbed som køkkenhave, er en anden fordel, at man løbende kan løsne jorden, så planternes rødder nemt kan strække sig.

Vi tilbyder her på siden cortenstål højbede på mål i enten 30 cm højde eller 60 cm højde. Et højbed på 60 cm vil være til dig, som ikke ønsker at kravle rundt nede på jorden for at luge ukrudt mellem dine planter. Hvis du gerne vil have et højbed, som ikke fylder så meget, kan et cortenstål højbed på mål med en højde på 30 cm være en bedre løsning. Her får du stadig højbeds-effekten uden, at højbedet tager for meget fokus.

Nogle af fordelene ved at vælge højbede

Anlægning af højbede er meget populært i de danske haver. Dette skyldes både, at højbede er visuelt flotte og gør din have mere overskuelig, samt at de har en række fordele for de planter, du vælger at have i dem.

Nogle eksempler på fordele, som højbede giver dig, er:

Mulighed for at plante tidligere. Højbede varmer hurtigere jorden op, hvilket giver dine planter mulighed for at plantes og spire tidligere på sæsonen.

Lettere havearbejde. Da højbedene er hævet fra jorden, undgår du at skulle kravle rundt på knæene, når du skal plante, luge og høste. Dermed undgår du at få ondt i ryg og knæ, når du pusler i haven.

Beskyttelse mod meget af ukrudtet. Selvom der altid er risiko for ukrudt, så er det sværere for disse at trænge ind i et højbed.

En visuelt flot og overskuelig løsning. Højbede gør det meget let at opdele dine planter efter dine præferencer. Dette gør din have meget overskuelig og let at have med at gøre. Derudover er designede cortenstål højbede en rigtig flot løsning til haven.

Hvorfor vælge vores højbede i cortenstål?

Cortenstål højbede har en helt utrolig holdbarhedstid takket være stålets sammensætning, og så er de desuden blevet meget moderne. Tidligere har man forsøgt at undgå den rustne overflade, men da der har været et stigende fokus på genbrug og patina, er det rustne look blevet mere og mere populært. Den rustrøde farve er et flot supplement til havens øvrige farver, og cortenstål højbede vil kun blive pænere, jo længere tid du har dem stående.

Tidligere blev de fleste tiltrukket af farver som stålgrå/-sølv og sort, når de skulle vælge interiør til haven. Det er der stadigvæk, men den rustne farve har for alvor vundet indpas i danskernes hjerter – og med rette! Cortenstål højbede bidrager med en naturlig jordfarve og passer til alle huse og haver, uanset hvad du ellers har i dit udeareal.

Bortset fra at cortenstål højbedene er smukke, så kræver de også minimal – nærmest ingen – vedligeholdelse! Stålet får sin karakteristiske farve netop ved at stå frit i det danske vejr, og du skal ikke gøre andet end at nyde synet af dine cortenstål højbede, som med tiden patinerer og bliver flottere og flottere.

Indret din have med cortenstål højbede

Fordelene ved højbede er mange, og der er stort set ikke grænser for, hvad du kan få til at gro i dem. De svære forhold for ukrudt, muligheden for tidligere plantning og den gode arbejdsstilling er blot nogle af de mest væsentlige fordele.

En anden nævneværdig fordel er, at du på meget nem og flot vis kan indrette og inddele din have med cortenstål højbedene på mål. Har du en større have, kan det give en god overskuelighed at inddele haven i områder eller ”rum”, og når du alligevel investerer i et cortenstål højbed, kan du lige så godt bruge dem som en del af haveindretningen.

Brug højbedene som skillevægge mellem græs og terrasse, sæt dem i udkanten af haven, brug dem som markering af gangarealet, sæt dem samlet i én del af haven eller noget helt femte. Med cortenstål højbede er mulighederne uendelige, og uanset hvordan du vælger at indrette haven med dem, vil de bidrage med flot udseende og moderne design til din have og til udearealet.

Højbede i alle former

Når man normalt tænker på højbede, tænker mange garanteret på kantede bed, men her hos Thy Metal kan du også få et smukt, rundt cortenstål højbed. Det kan give noget helt særligt at integrere runde former i haven, og runde cortenstål højbede giver lige dét ekstra til din have, som du måske søger.

Indretningseksperter taler ofte om at bryde med formerne og skabe små overraskende momenter – både i indretningen inde og ude. Langt de fleste haver er præget af kanter. Kantede terrasser, firkantede borde og bænke, husets kantede former og meget mere. En helt oplagt måde at bryde disse mange kanter kan være et rundt cortenstål højbed. Alle fordelene er de samme som ved vores øvrige bede. Her har vi blot rystet posen en smule, hvad angår formen og dermed det samlede udtryk.

Sneglekanter til højbede – smart tilbehør

Her hos Thy metal producerer vi ikke kun flotte og holdbare cortenstål højbede på mål. På siden herover finder du også tilbehør til højbedene som for eksempel vores smarte sneglekanter, som passer perfekt til vores bede.

En sneglekant er en kant, du sætter oven på kanten på dine eksisterende højbede. Sneglekantens form og udførsel gør det umuligt for snegle at kravle op ad kanten på dit ben og ned i jorden. De kan slet og ret ikke komme over kanten, hvilket giver dig den kæmpe fordel, at du undgår de ubudne gæster. Èn ting er nemlig, at sneglene er slimede og knap så lækre at have kravlende i sine blomster og planter. De spiser også dine ting, og har du lagt tid og kærlighed i dine spirer, er der ikke noget værre!

Vores sneglekanter udføres blandt andet i cortenstål og passer således perfekt til vores cortenstål højbede på mål. Har du højbede i forvejen, bestiller du blot sneglekanterne på mål, og når du modtager dem, kan du let og hurtigt sætte dem på dine cortenstål højbede. Se nærmere information om bestillingsmåden inde under sneglekanterne.

Plant dette i dine højbede og få succes!

Nok snak om det ydre – nu er det det indre, der gælder! For hvad skal du plante i dine nye cortenstål højbede for at få den bedst mulige succesrate?

Meget tyder på, at planter du grøntsager som gulerødder, løg, kartofler, ærter, radiser, rødbeder, salat eller spinat, så vil spirerne have de optimale forhold i dine cortenstål højbede. Inden du planter de forskellige ting, skal du være opmærksom på, hvornår på året det anbefales at plante de forskellige ting – og hvor dybt de skal plantes. Følger du anvisningerne – og planter du endda grøntsagerne i højbedene – har du rigtig gode chancer for succes!

Når du skal høste dine forskellige grøntsager, kommer den gode højde på cortenstål højbedet dig til gode igen. Arbejdsstillingen er optimal, og du kan høste helt uden irriterede knæ eller ryg.

Har du ønsker udover vores standardmål?

Matcher standardmålene på vores cortenstål højbede på mål, som du ser på siden herover, ikke dine ønsker og behov, så frygt ej. Da vi har egen tegnestue og produktion, har vi alle muligheder for at designe og producere drømmeproduktet til din have. Husk at vi også laver runde cortenstål højbede til din have!

Har du en forespørgsel, skal du blot kontakte os, så finder vi en løsning sammen. Ring til os på 81 10 43 49 eller skriv en mail til info@thy-metal.dk. Så får vi en snak om, hvordan vi bedst muligt kommer i mål med dine drømme og ønsker.

Bestil dine højbede hos os

Når du er blevet lidt klogere på, hvilken type højbed du vil investere i – måske et rundt cortenstål højbed? – skal du ikke tøve med at kontakte os med henblik på en bestilling!

Vi producerer selv vores cortenstål højbede, og vi kender både produkter og materialer ud og ind. Derfor er vi også altid klar på en udfordring, når det gælder eventuelle specialbestillinger. Vores mål er, at vores kunder er så tilfredse som muligt i hver eneste handel her hos os. Vi ser meget frem til at høre fra dig og hjælpe dig med at realisere dine drømme om et cortenstål højbed!