Her på siden ser du resultatet af moderne håndværk kombineret med topmoderne maskiner i form af smukke højbede, og der er kræset for detaljerne.

Højbedene er fremstillet af metalvirksomheden KK Metal, der har mere end 50 års erfaring med bearbejdning af stål. Bedene fås i to forskellige højder og fire forskellige modeller. S-form, U-form, L-form og firkantet – med flere forskellige mål. Bedene står solidt, er urokkelige og holder den flotte overflade i mange år.

Højbede med et kvalitetsstempel fra Thy

Skal du i gang med at anlægge din have, eller vil du gerne give den et frisk pust? Så kan det være, at du skal overveje et højbed. Det er nemlig en flot og praktisk løsning til dine haveplanter.

Hos Thy Metal har vi været i tegnestuen, og det er der kommer flere forskellige nye typer af højbede ud af. De produceres alle i stærke og robuste materialer, der tåler alt slags vejr. Både det galvaniserede stål og det rå stål kan klare hård frost og står stærkt og solidt på jorden. Alle vores bede produceres på vores egen fabrik i Thy, og vi står derfor fuldt inde for kvaliteten. Der vil kunne forekomme små ridser på stålet fra vores produktion, men disse ridser vil minimeres med tiden, hvor ridserne på råt stål forsvinder, og på det galvaniserede stål vil det udjævnes mere med tiden.

Har du spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 81 10 43 49 eller mail info@thy-metal.dk.

Vælg mellem lækre og robuste materialer

Når du køber et højbed her hos os, har du flere vigtige valg at tage! Èn ting er mål, størrelse og former på bedene – det kommer vi alt sammen nærmere ind på senere. Her skal det nemlig handle om de materialer, du kan vælge mellem.

Fælles for alle vores højbede – uanset materiale, form, størrelse og mål – er den tårnhøje kvalitet, som er kendetegnet for alle vores produkter. Netop kvaliteten er én af de ting, vi er mest stolt af, og som vi også har mest styr på. Vi er nemlig med inde over alle processer, når det gælder vores højbede og øvrige produkter. Vi står for design og udvikling, og vi er tæt inde over selve produktionen også. Netop denne høje grad af hands on gør os i stand til at garantere denne høje kvalitet til vores kunder.

Afhængig af din personlige stil, dine præferencer og din haves øvrige udtryk har du måske allerede ønsker til, hvordan dit nye højbed skal se ud. Skal det være råt og naturligt i udseendet? Eller skal det i højere grad være poleret og ”rent” at se på? Her hos Thy Metal kan vi det hele.

På siden herover kan du se, at du kan vælge mellem højbede i stål og højbede i jern. De forskellige materialer har hver deres kendetegn og dermed også fordele, men kvaliteten på dem er lige høj. Derfor er det ene og alene op til dig, hvad du foretrækker.

Højbede i jern bevarer deres ”nye” og lidt polerede udtryk i mange år frem. Det patinerer ikke, som andre materialer gør. Du skal vælge højbede i jern, hvis du er til det enkle og stringente look. Er du derimod til det mere rå, rustne og industrielle look, vil du garanteret synes godt om højbede i stål – og måske endda corten stå. Her er der nemlig tale om et materiale, der ændrer sig med tiden og efter vejrforholdene. Patina bliver en integreret del af looket, og den unikke, rustrøde farve kommer hurtigt til at træde frem i højbedenes udtryk.

Med højbede i jern og højbede i stål kan du skabe lige netop det udtryk i din have, som du er mest til!

Fordelene ved at bruge højbede i haven

Højbede er et populært valg hos mange private haveentusiaster. Dels er de overskuelige og dekorative, og dels er der en lang række praktiske fordele ved dem.

Du kan for eksempel starte sæsonen tidligere. Jorden i højbede varmes nemlig hurtigere op, og denne effekt gør, at planternerne kan spire tidligere, end hvis de blev planet i helt almindelig jord.

Højbedene er også lettere at arbejde med for dig, der står for udplantningen og selve vedligeholdelsen af bedet. En af de store fordele ved højbede er nemlig deres højde. Med højbede undgår du at kravle rundt på knæerne og få ondt i ryggen. Det er et forhold, som er meget kærkomment for rigtig mange haveejere.

En anden fordel er, at meget af ukrudtet kan undgås, når du planter i højbede. Ukrudt kan aldrig helt undgås, skal det nævnes, men med et højbed begrænser du ukrudtets adgang til din jord, og det er for alvor én af de rigtig store fordele.

Du kan også bruge bedene til at gøre din have mere overskuelig og lave dekorative inddelinger. Højbede giver dine planter et tydeligt defineret område, og har du flere bede, er det meget let at opdele dine planter i de kategorier, som giver mening for dig.

Det er helt ideelt at plante grøntsager og krydderurter i dine nye højbede, og læser du med videre, kommer vi med en kort introduktion til, hvilke planter du skal vælge for at få den størst mulige succesrate. Højbede fungerer desuden også til de fleste haveplanter og blomster, ligesom de naturligvis også er rigtig gode til dekorative planter såsom pyntegræsser og insektvenlige blomster.

Med andre ord er der så mange fordele ved at anskaffe sig højbede til haven, at du garanteret ikke kan finde en grund til at lade være!

Stort udvalg af højbede i forskellige former

Hos Thy Metal er det muligt at få sammensat et højbed, som passer perfekt til din have. Vi har valgt at tilbyde over 150 forskellige løsninger. Det betyder, at du bl.a. kan bruge dem til indramning af din køkkenhave, terrasse eller sætte dem mere traditionelt i rækker. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Du har blandt andet mulighed for at vælge imellem fem forskellige modeller:

  • S-formet
  • U-formet
  • L-formet
  • Kvadratisk
  • Rektangulær

Derudover tilbyder vi mange forskellige højder, længder og bredder blandt disse modeller. Går du ind på den enkelte model her på hjemmesiden, kan du se alle de mulige størrelser. Lige meget hvilken form din have har, så er det altså muligt at finde et højbed hos os, som kan passe perfekt ind.

Bestil også højbede med specialmål

Kan du ikke finde det, du søger i vores sortiment her på thy-metal.dk, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi har dygtige tekniske tegnere og egen produktion, og vi kan derfor hjælpe med at fremstille specialprodukter efter behov. Har du et ønske om bestemte materialer eller størrelser, så kontakt os og lad os høre om dit projekt.

Du er altid velkommen til at skrive en mail til info@thy-metal.dk eller ringe til os på telefon 81 10 43 49. Vi ser meget frem til at høre fra dig!

Som du nok har fornemmet nu, er der et utal af fordele ved at vælge bede til din have, og det handler særligt om, hvilke ting du kan plante! Særligt grøntsager som gulerødder, kartofler, løg, radiser, spinat, salat og lignende trives rigtig godt i højbede, og vil du have god chance for succes, kan du starte med at plante disse grøntsager.

Vælg det perfekte højbed i jern eller højbed i stål til din have!